• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

De stolpboerderij Het Vosgen heeft een lange geschiedenis, zij wordt voor het eerst vermeld in 1606
Door de eeuwen heen is Het Vosgen verbouwd en aangepast naar het gebruik van die tijd. De laatste 60 jaar was de boerderij het domein van boer Hemmo Hemmes.
Zoon Dirk heeft er nu zijn hoveniersbedrijf op het erf en in het achterhuis. Het hele voorhuis is in 2016 gerenoveerd en ingericht als vakantiewoning. Er is centrale verwarming en dat maakt dat het er ook in de winter aangenaam wonen is. Uiteraard is er WiFi in het hele huis.

  Alle verbouwingen in de loop der tijd hebben ertoe geleid dat er wat niveau verschillen, en dus enkele hoge drempels, zijn. Wie langer is dan 2 meter zal ook regelmatig even moeten bukken.

Indeling:

 

U komt binnen in de Hal/Bijkeuken.
Hier staat een wasmachine en een wasdroger. Hier is ook een toilet. 

De Keuken is groot en van alle gemakken voorzien. Koelkast, vriezer, combi oven/magnetron, 5 pits gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasmachine. Ook koffiezetapparaat (en Senseo) en waterkoker ontbreken niet.

De Huiskamer is ruim, licht en gezellig. Er is een grote smart-tv met satellietontvangst (Canal Digital) en Netflix is gratis beschikbaar. Aan de wanden hangt echte kunst! Er staan 3 comfortabele fauteuils en een 3-zitbank.

Via een kleine hal komt u in Slaapkamer 1. Deze is ruim en licht met een 2-persoonsbed (eventueel deelbaar).

Slaapkamer 2 heeft 2 éénpersoons bedden. Ideaal als kinderslaapkamer. De bedden kunnen op verzoek tegen elkaar worden gezet  en worden opgemaakt als 2 persoonsbed.

De Badkamer is verwarmd, met wastafel, inloop douche en toilet.  Er zijn handdoeken aanwezig.

Aan de keukenkant is een terras waar u prima buiten kan zitten. In de kas is De Serre waar u bij minder mooi weer heerlijk kunt zitten.
Er staan tuinstoelen en tafels en er is een barbecue. Voor het vakantiehuis is een grote tuin

Er kan op het erf geparkeerd worden op speciaal daarvoor aangelegde parkeerplaatsen.

Op "Het Kroffie”, een deel van het erf, is een moestuin, fruitbomen en bessenstruiken. In de kas worden o.a. tomaten geteeld. In het seizoen kunt u,als gast, genieten van  tomaten, druiven, courgettes, bessen, sperziebonen en wat er toevallig nog meer staat. Vraag het wel eerst even aan Dirk!

Op het terrein bevind zich ook Hoveniersbedrijf Dirk Hemmes. In de kas worden verder planten geteeld voor het hoveniersbedrijf. Niet schrikken! U merkt er niets van.

 

 

 

Bekijk de omgeving